Info

Ik ben freelance fotograaf met de wens om mensen in traditionele samenlevingen te documenteren om te laten zien hoe deze culturen overleven in de moderne tijd en wat wij daarvan kunnen leren.

Ik reis graag om inspirerende verhalen te vertellen en mensen in hun natuurlijke omgeving laten zien, met aandacht voor onze diversiteit en overeenkomsten in een snel veranderende wereld.

Er zijn veel verhalen te vertellen die onze blik kunnen verruimen om anderen te begrijpen, daarbij kijk ik ook naar de culturele tradities met oog voor kleinschalige gemeenschappen.

Mijn doel is om beelden en beeldverhalen te maken, die niet alleen informeren, maar ook aanzetten tot nadenken. Compassie en aanpassingsvermogen zijn de eigenschappen van een gezonde samenleving en ik hoop dat mijn foto’s aanzetten tot reflectie en empathie met andere mensen en bevolkingsgroepen.

De afgelopen jaren reisde ik naar India, China, Tibet, Mongolië, Nepal, Mustang en Japan. Toekomstige projecten zullen vooral gericht zijn om meer begrip te creëren voor lokale samenlevingen in onze huidige globale wereld.

Daarnaast ben ik specialist in Photoshop en Lightroom en geef workshops en persoonlijk advies over fotografie, fotomanagement en beeldbewerking.

“Wout is een gepassioneerd spreker die in staat is om complexe workflows in makkelijk te begrijpen procedures en op een praktische manier uit te leggen. Altijd denkend in het belang van de individuele fotograaf.”